Intervencija Rusa-istorijska greška

Anders fog Rasmusen izjavio da događaji u istočnoj Ukrajini predstavljaju razlog za veliku zabrinutost i pozvao Rusiju da povuče trupe sa ukrajinske granice.

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.04.2014.

10:10

Default images

"Događaji na istoku Ukrajine izazivaju veliku zabrinutost, tražim od Rusije da se povuče", rekao je generalni sekretar NATO na konferenciji NATO u Parizu, preneo je Rojters.

"Svaki drugi potez u istočnoj Ukrajini bi predstavljao ozbiljno zaoštravanje situacije, a ne smirivanje", rekao je Rasmusen i dodao da Rusija mora da povuče "na desetine hiljada vojnika" koje je grupisala na ukrajinskoj granici.

"Ukoliko bi Rusija dodatno intervenisala u Ukrajini, to bi bila istorijska greška. Imala bi ozbiljne posledice po naš odnos sa Rusijom i još više međunarodno izolovala tu zemlju", istakao je Rasmusen na konferenciji za novinare u Parizu, a preneo je Rojters.

Nemiri u tri istočna grada Ukrajine - u Lugansku, Donjecku i Harkovu traju od nedelje gde su proruski demonstranti zauzeli zgrade lokalnih organa vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: