Preminula Anastasija Trajković

Devojčica Anastasija Trajković, koja je bolovala od retke vrste tumora, preminula je u svom domu u Vranju, piše Blic.

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2014.

08:34

Default images

Ona je, kako piše Blic, juče upala u komu, a preminula je jutros u 4.35.

Anastasija je bila na lečenju i u Pragu. Imala je pet operacija, četiri hemoterapije, 11 protonskih zračenja, ali je zbog pogoršanja bolesti iz Centra za protonsko zračenje prebačena u drugu pedijatrijsku kliniku za onkološke pacijente.

Pre godinu dana operisana je u Nišu zbog polipa. Onda je utvrđeno da nije polip u pitanju, već maligni tumor, zbog čega je u Beogradu izdržala četiri ciklusa hemoterapije bez potrebe. Usledila je nova dijagnoza - tumor hordon.

Nakon toga je Anastasija izdržala još četiri operacije.

Izgubljeno vreme upotpunio je i RFZO, odnosno prvostepena komisija koja je odbila zahtev roditelja, iako je imala sve zakonske uslove za odlazak na protonsko zračenje.

Nakon pritiska javnosti, drugostepena komisija je odobrila putovanje u Češku. Međutim, tamo joj nisu uspeli pomoći i ona se s porodicom vratila u Srbiju.

Sahrana će se obaviti sutra u 13 časova na groblju Donji Vranjski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: