Tadić: Za razgovor o vladi, bez SPS

Boris Tadić je poručio da se nacionalni i strateški ciljevi njegove stranke i SNS ne razlikuju, kao i da je spreman na razgovor o načinu ostvarenja tih ciljeva.

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2014.

14:15

Default images

Napominjući da svoje političke ciljeve nije promenio od početka bavljenja politikom do danas, predsednik Nove demokratske stranke je rekao i da su deo tih ciljeva prihvatile i druge partije u Srbiji, između ostalih i SNS.

"Ključno pitanje danas je način ostvarivanja tih ciljeva i o tome smo spremni da razgovaramo sa SNS, a uslov za saradnju je da se o ciljevima složimo. Odabir načina dolaska do cilja danas je ključan za konačan uspeh. To se pre svega odnosi na pitanja ekonomske i socijalne politike, investicionu politiku i način sprovodjenja sektorskih reformi ključnih za dalji proces evrointegracija", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, reforme kao uslov koji pred Srbiju postavlja EU predstavljaju samo formalni okvir za reforme koje su državi neophodne za dalji održivi razvoj društva, a NDS može biti samo deo vlade koja sprovodi takvu politiku.

"I dalje stojim pri stavu da SPS ne može ni na koji način da pozitivno doprinese budućoj Vladi Srbije i da je ulazak u vladu sa tom strankom kontraproduktivan. Ukoliko je učešće SPS-a u vladi 2008. godine bilo korisno zbog postizanja istorijskog nacionalnog dogovora o strateškoj orijentaciji Srbije prema članstvu u EU, danas ta stranka ničim ne može doprineti pregovaračkom procesu kojim se ostvaruje taj cilj", rekao je Tadić.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić u ponedeljak je počeo razgovore o formiranju nove vlade i to prvo sa Savezom vojvođanskih Mađara, dok je danas razgovarao sa Ivicom Dačićem i koalicijom oko SPS-a. Sastanak sa Tadićevim NDS-om najavljen je za četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: