Nagrada za “Zelenu patrolu“

Televizijski serijal "Zelena patrola na delu", koja je emitovana na televiziji B92, nagrađen je na Regionalnoj konferenciji o zaštiti životne sredine na Tari.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.04.2014.

18:33

Default images

Na prvoj Regionalnoj konferenciji o zaštiti životne sredine, koja se održava na Tari, danas su dodeljene tri novinarske nagrade u ukupnoj vrednosti od 15.000 evra za objavljene priloge i tekstove na temu ekologije, a prvu nagrada pripala je nevladinoj organizaciji Vojvodjanska zelena inicijativa.

Vojvodjanska zelena inicijativa dobila je nagradu od 5.000 evra za dokumentarni televizijski serijal "Zelena patrola na delu", koja je emitovana na televiziji B92.

Nagradu je primila predsednica te organizacije Ruža Helać.

Druga nagrada za medijsko izveštavanaje o životrnoj sredini i održivom razvoju uručena je predstavnicima redakcije televizijske amisije "Ekos na delu", koja je emitovana na RTV Ssabac i TV AS u Ssapcu, a nagradu je u ime te radakcije primio urednik Darko Berić.

Treća nagrada otišla je u ruke novinara i urednika ekološke strane novosadskog "Dnevnika", a nagradu je primila urednica Aleksandra Brzak.

Konkurs za novinare raspisan je tokom februara ove godine, a nagrada za medije organizovana je u okviru Programa podrške organizacijama civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine (SENSE).

Reč je o trogodišnjem programu podrške nevladinim organizacijama u Srbiji, koji regionalni centar za centralnu i istočnu Evropi realizije uz podršku švedske medjunarodne agencije za razvpoj i saradnju.

U žiriju su bili profesori Fakulteta političkih nauka iz Beograda, Filozofskog falkulteta u Nišu i Fakulteta za medije i komunikaciju Univerziteta Singidunum.

Kako je rečeno, na konkurs je pristiglo 55 radova, od kojih je šest emitovano u radijskim programima, 34 na televizijama, 10 u štampanim medijima, a pet radova na internet portalima.

Predstavnici regionalnog centra za životnu sredinu najavili su da će i u narednom periodu biti organizovani konkursi za dodelu novinarskih nagrada za teme iz oblasti zaštite životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: