SA:30.4. spomenik papi Jovanu Pavlu

U Sarajevu će 30. aprila biti otkriven spomenik papi Jovanu Pavlu Drugom.

Izvor: Beta

Nedelja, 30.03.2014.

21:39

Default images

Spomenik visok 2.92 metra biće postavljen Ispred katedrale Srca Isusova u centru Sarajeva, kao simbol mira. Projekat izgradnje spomenika se procenjuje na oko 480 hiljada konvertibilnih maraka (oko 240 hiljada evra), a idejni autor spomenika je kipar Hrvoje Urumović.

Pošto finansijska sredstva za postavljanje i izlivanje spomenika još nisu u potpunosti prikupljena, u Sarajevu će 4. aprila biti organizovana donatorska večera, na kojoj se očekuje oko 300 zvanica iz različitih segmenata društvenog života BiH.

Kardinal Vinko Puljić rekao je da se papa Jovan Pavle II borio za mir u BiH, govorio je o jednakim pravima čoveka, zbog čega ne smije biti zaboravljen u zemlji koju je pohodio.

Papa Jovan Pavle Drugi posetio je BIH 12. i 13. aprila 1997. godine, dve godine nakon što je okončan četvorogodišnji rat u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: