Dart Vejder: Vratiću nam Krim

Jedan od najčuvenijih filmskih zlikovaca Dart Vejder, iz naučno-fantastičnog serijala Zvezdani ratovi, postao je kandidat na predsedničkim izborima u Ukrajini.

Izvor: B92

Subota, 29.03.2014.

22:59

Default images

On je rešio da "povrati slavu podjarmljene nacije".

Neimenovani čovek obučen u kostim Darta Vejdera često je viđan na kijevskom Trgu nezavisnost tokom protesta okružen svojim vernim "stormtruperima", zvanično je postao kandidat Ukrajinske internet partije koja je poznata po svojim javnim pozorišnim "fazonima", prenela je agencija AFP.

Partija, koja se registrovala 2010. godine, saopštila je da je platila 165.000 evra za registraciju njihovog neobičnog kandidata.

"Jedino ja sam mogu da napravim imperiju od republike, da povratim staru slavu, da vratim izgubljene teritorije i ponos ovoj zemlji", naveo je "Vejder" u saopštenju partije.

Obučen u crni oklop, sa crnom maskom i ogrtačem sa kapuljačom, Dart Vejder je učestvovao u nekoliko političkih akcija u zemlji.

U novembru 2013. godine, Darta Vejdera su njegovi "stormtruperi", elitni vojnici u izmišljenoj galaktičkoj imperiji, odveli u gradsku skupštinu u Odesi, u kojoj je on sebe proglasio gradonačelnikom.

U Ukrajini će biti održani predsednički izbori 25. maja, pošto je posle uličnih protesta, u kojima je bilo i žrtava, parlament Ukrajine svrgnuo s vlasti predsednika Viktora Janukoviča.

Glavne ukrajinske političke stranke, zvanično su imenovale svoje kandidate za predsedničke izbore, a predato je još 14 kandidatura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: