Žene u crnom tužiće Radomira Počuču

Zaštitnik građana i poverenica za zaštitu ravnopravnosti oštro osudili poziv na linč "Žena u crnom". Ta NVO najavila tužbu protiv Radomira Počuče.

Izvor: B92

Petak, 28.03.2014.

13:04

Default images

Nevladina organizacija "Žene u crnom" saopštila je da će pokrenuti sudski postupak protiv portparola Protivterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je na društvenoj mreži Fejsbuk pozvao na linč te organizacije.

Koordinatorka "Žena u crnom" Staša Zajović rekla je da će ta organizacija pokrenuti više akcija kako bi ovakve pretnje i pozivi na linč bili kažnjeni.

"Akcije ćemo pokrenuti na nivou krivičnih prijava, ali i preko kontakata sa predstavnicima međunarodne zajednice i međunarodih mreža za ljudska prava. Neophodno je izvršiti pritisak na institucije kako bi se onemogućili i sprečili ovakvi napadi koji su usledili odmah nakon izbora", rekla je Zajovićeva za Radio Novi Sad.

Među prvima je reagovao zaštitnik građana Saša Janković, koji je za B92 rekao da očekuje od MUP-a da utvrdi autentičnost naloga na Fejsbuku i inicira krivični i disciplinski postupak.

Poziv na linč osudila je i poverenica Nevena Petrušić.

Portparol protivterorističke jedinice MUP-a Radomir Počuča je na svom nalogu na Fejsbuku, na vest da "Žene u crnom" obeležavaju 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, pozvao navijače da se obračunaju sa "Ženama u crnom".

"Mislim da ovo ne bi trebalo da se održi. Gospodo huligani, Delije, Grobari, radovci, Firmaši, umesto da trošite pesnice između sebe, a veliki ste rodoljubi udužite se", napisao je Počuča i nastavio poziv na linč vulgarnim stilomu.

Poruka na tom profilu na Fejsbuku je tokom jutra uklonjena, a državni sekretar MUP-a Vanja Vukić je rekao da Počuči ugovor o delu ističe u aprilu i da najverovatnije neće biti produžen. "Počuča je svoj stav izneo na privatnom Fejsbuk profilu, ali Ministarstvo najoštrije osuđuje njegov postupak", kazao je Vukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: