MH370: Francuzi snimili 122 objekta

Sateliti snimili 122 objekta u Indijskom okeanu, u delu u kome se traga za nestalim malezijskim avionom, saopšteno je danas medijima.

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2014.

11:10

Default images

Malezijski ministar transporta Hišamudin Husein rekao je, na današnjoj konferenciji za novinare, da su najnovije slike delova stigle sa francuskih satelita i da te slike do sada predstavljaju najjasniji trag za boingom 777, sa leta MH 370.

Neke od fotografija sa francuskih satelita na Tviteru je objavio admiral malezijske mornarice Ahmad Kamarul, a na njima se vidi "polje delova". Tu frazu pokušao je da izbegne malezijski ministar, ali je dodao da su te slike do sada najrelevantniji dokaz da se avion srušio u Indijski okean. Hišamudin je na konferenciji rekao i da su najnoviji snimci 122 objekta locirani u južnom delu Indijskog okena, na oko 2.557 kilometara od australijske luke Pert.

Prema njegovim rečima, veličina tih objekata je različita i kreće se od jednog metra do čak 23. Slike su poslate australijskim istražiteljima, koji koordinišu potragu u Indijskom okeanu, dodao je Hišamudin.

Ipak, za sada se niko ne usuđuje da tvrdi da su ti objekti zaista i delovi aviona, koji je nestao 8. marta, sa 239 putnika i članova posade, i za kojim se bezuspešno traga sve do danas.

Kako je najavljivano prethodnih dana, danas je u Australiju stigla američka oprema za detektovanje signala crne kutije, koja bi mogla da rasvetli slučaj malezijskog aviona sa leta MH 370.

Pre dva dana, malezijski premijer i zvanično je porodicama i prijateljima nestalih saopštio da se, prema svim relevantnim podacima istrage, može zaključiti da se avion srušio u južni deo Indijskog okeana i da niko nije preživeo.

Međutim, porodice nestalih ne žele da se pomire s tim i Maleziju smatraju odgovornom za loše vođene istrage. Oni su juče protestovali ispred malezijske ambasade u Pekingu, a danas su zatražili da ta zemlja povuče tvrdnju da se avion srušio, jer, kako istiću, nema nijednog dela aviona koji je pronađen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: