Sprema se tužba zbog nestanka MH370

Jedna advokatska firma iz Čikaga pokrenula je proceduru pred sudom u SAD protiv aviokompanije "Malezija erlajnz" i kompanije "Boing" zbog nestanka aviona MH370.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.03.2014.

09:50

Default images

Pokretanje zakonske procedure pred sudom u državi Ilinois moglo bi da bude označi početak multimilionski vredne pravne bitke, ocenjuje Frans pres.

Firma "Ribek Lo Čartered" saopštila je da je uputila sudu tužbeni zahtev kojim se traže obezbeđivanje dokumenata koja se odnose na to da su konstrukcija, mehanički kvar ili upravljanje avionom možda doveli do pada aviona.

"Verujemo da su oba tužena odgovorna za tragediju leta MH370", navedeno je u saopštenju objavljenom u Kuala Lumpuru. "Od izuzetne je važnosti za žrtve koje zastupamo da sve odgovorne strane budu privedene pravdi, bez izuzetka", kaže se u saopštenju.

Tužbeni zahtev je pokrenut u ime advokata Džanuarija Siregara koji je izgubio sina u nesreći, a porodice žrtava traže odštetu od nekoliko miliona dolara, dodaje se u saopštenju firme iz Čikaga.

"Moramo da otkrijemo šta je dovelo do pada aviona i tražimo da se problemi sa aviokompanijom i proizvodjačem aviona momentalno reše kako bi se izbegle tragedije u budućnosti", izjavila je predstavnica advokatske firme Monika Keli.

Malezijski avion, koji je sa 239 putnika i članova posade 8. marta leteo od Kuala Lumpura za Peking, srušio se, kako su vlasti te zemlje saopštile na osnovu satelitskih snimaka, u južnim oblastima Indijskog okeana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: