Bandić bez titule i u Srebrenici?

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bi, zbog izjave o mogućem uspostavljanju trećeg entiteta u BiH, mogao ostati i bez titule počasnog građanina Srebrenice.

Izvor: Tanjug, klix.ba

Sreda, 26.03.2014.

17:36

Default images

Bandiću je, naime, tokom dana takvo priznanje uskratilo Gradsko veće Sarajeva.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković potvrdio je, naime, da bi se rasprava o tom pitanju mogla naći već sutra na sednici Opštinskog veća.

Svako pa i Bandić ima pravo na lično mišljenje, ali je neprimereno mešanje zagrebačkog gradonačelnika u ionako dovoljno komplikovano stanje u BiH, smatra Duraković.

"Njegov (Bandićev) kvalitet da bude građanin Srebrenice nije bio baziran na politici nego na nekim delima koje je Grad Zagreb učinio za Srebrenicu, ali direktno uplitanje i mešanje u već kompleksnu političku situaciju u BiH nije njegov zadatak. Zbog toga ćemo sutra na sednici Skupštine (opštine) pokrenuti inicijativu o opozivu odluke o proglašenju njega kao počasnog građanina Srebrenice", rekao je Duraković za sarajevski portal Klix.ba.

Bandić je za počasnog građanina Srebrenice proglašen 2009. godine. Primajući tu nagradu on je Srebrenici kao poklon Grada Zagreba uručio i vozilo hitne pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: