Uhapšeni direktori u Nišu

Izvršni direktor Direkcije za izgradnju i funkcioner niškog URS-a Branislav Jovanović priveden je jutros, zajedno sa još sedam osoba osumnjičenih za korupciju.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 26.03.2014.

08:28

Default images

Policija je potvrdila da su zbog sumnje da su budžet grada oštetili za skoro 13.5 miliona dinara privedeni, pored Jovanovića, i Miodrag Brešković, bivši direktor Direkcije, Branislav Jocić, njegov zamenik, Dragan K, pomoćnik za pravne poslove.

Takođe, privedeni su i Gorica Mitić, bivša direktorka Toplane i Milan Ogrizović, zamenika direktorke, Zoran B, vlasnik preduzeća "Urban 018" i Slaviša A. vlasnika građevinskog preduzeća "Kosanica", javljaju Južne vesti.

Zbog teškog zdravstvenog stanja, bivša direktorka JKP "Gradska toplanaNiš" Gorica Mitić nije privedena u nišku policiju već će naknadno biti sprovedena u Više javno tužilaštvo u Nišu.

Svim privedenima određen je pritvor od 48 sati.

Oni su osumnjičeni za krivično delo "zloupotreba službenog položaja saizvršilaštvom" čime su oštetili budžet grada za skoro 13,5 miliona dinara. Policija sumnja da su osumnjičeni investitoru - preduzeću "Urban 018" i "Kosanica" iz Niša, svojim potpisima overili protokol, kojim se investitoru priznaju navodni troškovi izgradnje toplovoda i dozvoljava priključenje na toplovodnu mrežu nekoliko objekata, a bez plaćanja naknade za toplifikaciju.

Po isteku mere zadržavanja, osumnjičeni će, s krivičnom prijavom, biti sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Nišu.

Više o tome pogledajte u našem prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: