"Obaveza da ne zaboravimo zločin"

Na akademiji na Pravnom fakultetu povodom 15 godina od NATO bombardovanja, predsednik Nikolić je rekao da je naša obaveza da nikada ne zaboravimo taj zločin.

Izvor: B92

Utorak, 25.03.2014.

20:27

Default images

"Naša je obaveza da nikada ne bude zaboravljen zločin kojim je okončan život svih nevino stradalih na području Srbije i greh koji je nemoguće okajati za čitavu večnost", rekao je Nikolić na akademiji koju su organizovali studenti Pravnog fakulteta u Beogradu.

Nikolić je naveo da je prošlo 15 godina od NATO agresije i da od tada neke pouke stoje pred svetom.

"Taman toliko je trebalo tada aktuelnom nemačkom kancelaru Gerhardu Šrederu da naglas kaže istinu koju je znao i 1999. godine - da je NATO bombardovanje SRJ bilo kršenje međunarodnog prava i da je to pravo i sam pogazio", rekao je Nikolić.

Nikolić je ocenio da danas "ceo svet zna da su povodi za bombardovanje bile notorne laži", ali da to svetu više nije ni važno, jer su "negde našli neku drugu žrtvu, neku drugu Srbiju".

Predsednik Srbije je istakao da u zvaničnom izeštaju, Unesko kaže da u Prizrenu ne postoji više nijedan srpski manastir i crkva.

"Nije Kosmet 'tabula rasa' da kreće od nule i nije Kosovo i Metohija ničija zemlja, pa da na nju kidiše ko hoće... To je srpska kuća pod evropskim krovom, zemlja koja svojom kulturom i istorijskim razvojem pripada evropskom civilizacijskom pamćenju", dodao je on.
Aleksandar Vulin (Foto: Tanjug)
Akademiji na Pravnom fakultetu prisustvovao je i ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin koji je rekao da "hoće da nam kažu da im je žao zbog bombardovanja".

On je poručio studentima da zapamte ime portparolke NATO-a Oane Lungesku sa željom da nikada ne postanu kao ona.

"Oana Lungesku je portparol NATO pakta koja je na 15. godišnjicu krvoprolića, masakra, napisala na službenom tviter nalogu NATO-a 'Just do it'... Gadiš mi se Oana Lungesku, gadiš mi se iskreno", naveo je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: