Kina zabrinuta zbog špijunaže

Predsednik Kine Ksi Đinping rekao je danas američkom predsedniku Baraku Obami da bi politička rezolucija o Ukrajini trebalo da štiti sve strane.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.03.2014.

20:08

Default images

Oni su se danas sastali na marginama samita o nuklearnoj bezbednosti u Amsterdamu.

Ksi je dodao da SAD “moraju da razlikuju ispravno od pogrešnog” kada je reč o teritorijalnim sporovima u istočnom i južnom Kineskom moru, prenela je kineska agencija Sinhua.

Ksi je pitao Obamu o izveštajima da su u Vašingtonu prisluškivane kineske telekomunikacije, a američki predsednik je odgovorio da “SAD ne učestvuje u špijunaži da bi stekla komercijalnu prednost”.

Američki i nemački mediji naveli su da je američka Služba nacionalne bezbednosti (NSA) pratila arhivu elektronske pošte kineske kompanije “Huavej” uključujući prepisku najviših zvaničnika kompanije.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine izrazilo je ranije danas zabrinutost zbog izveštaja o špijuniranju koje je otkrio bivši službenik NSA Edvard Snouden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: