"Skupština Beograda do 1. aprila"

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda biće sazvana do utorka, 1. aprila, najavio predsednik Privremenog organa Siniša Mali.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.03.2014.

12:24

Default images

Mali je u izjavi novinarima podsetio da su 17. marta u Službenom listu grada Beograda izašli rezultati izbora za gradski parlament, a od tada teku dva meseca za održavanje konstitutivne sednice Skupštine grada.

"Takođe, dve nedelje od tog datuma (17. marta), odnosno 15 dana od tada, teku rokovi da predsednik Privremenog organa sazove tu konstitutivnu sednicu", rekao je Mali.

Na konstitutivnoj sednici se, kako je objasnio, biraju predsednik i sekretar Skupštine grada i verifikuju mandati odbornika u gradskom parlamentu. Takođe, dodao je Mali, na toj ili na nekoj drugoj sednici, koja se održava u roku od mesec dana od konstitutivne sednice, bira se gradonačelnik i članovi Gradskog veća.

Prema konačnim rezultatima Gradske izborne komisije, SNS je na izborima za beogradski parlament osvojila 43,62 odsto glasova, odnosno 63 mandata, DS 15,7 odsto glasova i 22 odbornika, koalicija SPS-PUPS-JS imaće 16 odbornika (11,49 odsto glasova), dok će DSS imati devet odbornika (6,39 odsto glasova).
Ostale liste nisu ušle u gradski parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: