LDP: Povuklo se troje funkcionera

Potpredsednici LDP-a Bojan Đurić i Ivan Andrić, kao i Mladen Bašić, dosadašnji menadžer Beogradskog odbora, odlučili su da se povuku sa stranačkih funkcija.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.03.2014.

14:38

Default images

Njih trojica su se povukli s funkcija posle lošeg rezultata na izborima, na kojima LDP, prvi put od osnivanja, nije prešao cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije.

Niko od njih trojice nije želeo da javno govori o situaciji u LDP, a Đurić je, ne objašnjavajući promene u vrhu stranke, putem Tvitera, objasnio da se oseća odgovorim zbog lošeg izbornog rezultata, iako i dalje apsolutno veruje u sve što je govorio u kampanji.

"Ne prelazim nigde. Ne zanima me. Ne treba da se bavim politikom, na duže vreme... Od mene neće biti izjava, feljtona, razvlacenja po blatu. Nisam idiot. Nije politika jedino čime ljudi mogu da se bave. Posebno ne na silu", objasnio je Đurić.

U LDP je Tanjugu iz više izvora potvrđeno da je Đurić stranačkim kolegama najavio da se neće kandidovati ni za jednu funkciju, da se Bašić povukao sa mesta menadžera gradskog odbora, a da je Andrić i formalno podneo ostavku.

Sva trojica, kako su rekli Tanjugovi sagovornici, ostaju članovi stranke.

U međuvremenu, u medijima se pojavila informacija da će novi potpredsednik stranke biti njen kandidat na izborima za gradonačelnika, Željko Ožegović, ali je Ožegović tu informaciju demantovao, izjavom da nije konsultovan o toj "kandidaturi".

On je rekao da ceni "sve ono što su članovi LDP-a uradili u višegodišnjoj borbi za izgradnju demokratskog društva i demokratskih institucija", kao i da je sa rukovodstvom LDP-a u veoma dobrim odnosima, ali ali želim da naglasim da, povodom nezvaničnih medijskih najava koje su se pojavile da postanem potpredsednik ove stranke, o tome nisam konsultovan", naveo je Ožegović.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović sinoć je, posle sednice Predsedništva stranke, rekao da neće podneti ostavku i istakao da stranka mora da preuzme odgovornost i nađe snagu za unutrašnju promenu u organizacionom i kadrovskom smislu.

Jovanović je posle sednice Predsedništva, koja je trajala više od tri sata, rekao novinarima da se razgovaralo o redosledima poteza koje će stranka u narednom periodu povući.

Kako je precizirao, LDP se neće utopiti u neku drugu stranku ili učestvovati u stvaranju konglomerata partija i "lažnim savezima", već će raditi na daljem profilisanju dosadašnje politike stranke.

"Čestitam Srbiji na izboru, nadam se da zemlja nije pogrešila. Drago mi je što je politika o kojoj je godinama govorio LDP dobija svoje uporište u vladi", rekao je Jovanović i dodao da buduće delovanje LDP želi, zajedno sa svima u stranci, da usmeri ka izgradnji drugačijeg LDP koji će biti u stanju da uradi onaj posao koji nije urađen od 5. oktobra 2000. do 16. marta 2014.

On je dodao da je LDP kriva za loš rezultat na izborima jer nije uspela da nađe jezik kojim bi stigli do građana neophodnih da bi LDP došao do podrške na osnovu koje bi mogao da sprovede svoju politiku.

Lider LDP-a je dodao da u izbornom rezultatu vidi dodatnu motivaciju za posao koji radi i poručio da će LDP učiniti sve što može kako bi ponovo zadobio poverenje građana Srbije koji nisu izašli na izbore.

Na pitanje da li će pojedini funkcioneri podneti ostavke, odgovorio je da je to realnost koja se dešava posle svakih izbora.

"Ne bih to nazvao povlačenjem iz stranke, već bih opisao kao dilemu da je moguće ostvariti to što želi da uradi LDP... Ali, LDP nikada nije bio samo stranka, on je mnogo više od toga, tako da, kao i do sada, svaku ličnu odluku poštujem i nemam ništa protiv nje. Smatram je odgovornom i upravo zbog te odgovornosti stranku ne ostavljam u ovakvoj situaciji", poručio je Jovanović.

LDP na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta osvojio 3,35 odsto glasova, a na izborima za Skupštinu grada Beograda liberali su dobili 3,2 odsto glasova i takođe nisu ušli u gradski parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: