Kijev: U kući ministra 42 kg zlata

Ukrajinska policija zaplenila je 42 kilograma zlata i 4,8 miliona dolara u kešu tokom pretresa stanova bivšeg ukrajinskog ministra energetike Eduarda Stavickog.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.03.2014.

16:28

Default images

Ministar unutrašnjih poslova te zemlje Arsen Avako je rekao da su pretresi sprovedeni povodom istrage o korupciji u sektoru energetike, javio je Rojters.

Avakov je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da je bio zaprepašćen kada je dobio izveštaj o rezultatima pretresa.

"Koliko je neko trebalo da krade da bi imao takav 'sitniš' kod kuće kao džeparac", napisao je Avakov.

Karijera bivšeg ministra Stavickog napredovala je u vreme svrgnutog predsednika Viktora Janukoviča, a na mesto ministra energetike postavljen je u decembru 2012. godine, podsetio je Rojters.

Ukrajinski mediji opisuju ga kao pripadnika Janukovičevog bliskog kruga.

Ukrajinska policija je juče uhapsila još jednog zvaničnika iz sektora energetike - izvršnog direktora državne energetske kompanije Naftogaz, Jevgenija Bakulina, u okviru istrage o korupciji, preneo je Rojters.

Veruje se, dodaje agencija, da je korupcija u oblasti energetike mogla da košta ukrajinsku državu oko četiri milijarde dolara.

Naftogaz je nadležan za uvoz i distribuciju ruskog prirodnog gasa u Ukrajinu, a takođe ima i monopol na isporuke gasa iz ruskog Gazproma preko Ukrajine do evropskog tržišta, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: