Kirbi: Rusija greši, a vi odlučite

Američki ambasador Majkl Kirbi izjavio je da Srbija treba sama da odluči kako će se postaviti u odnosu prema događajima u Ukrajini.

Izvor: Beta

Petak, 21.03.2014.

23:45

Default images

Kirbi je naglasio da je stav njegove zemlje jasan - da je Rusija pogrešila u tom slučaju.

"Naša pozicija je javna i mi osuđujemo to što Rusija radi. I EU je koristila veoma oštru retoriku", rekao je Kirbi u intervjuu za list Politika.

Kirbi je rekao da Srbija može da uradi "ono što Srbija želi da uradi".

"Kada govorimo o tome šta bi Srbija trebalo da uradi, morate se zapitati kako vi sagledavate vašu teritoriju. Razmislite o vašem pogledu na teritorijalni integritet. Da li ste dosledni? Gde su u svemu tome ruske akcije? Da li verujete da je to što je Rusija uzela Kosovo kao primer (za otcepljenje Krima) zgodna analogija? Ili mislite da, možda, nije?", rekao je Kirbi.

On je rekao da Srbija treba da odluči ono što je u njenom interesu i to ne samo kratkoročno, već i na srednji i dugi rok.

"Gde će Srbija završiti? Koji je ekonomski model za Srbiju? Odlučite", rekao je Kirbi.

Kirbi je dodao da Srbija ne mora da izabere ali da treba da odluči šta je u njenom interesu.

"Jasno je šta bih vam ja sugerisao, ali na vama je da odlučite", rekao je Kirbi.

Novosti pišu, pozivajući se na izvore u državnom vrhu naše zemlje, da Srbija neće popustiti pred zahtevima koji stižu iz Brisela i najmoćnijih članica EU, i da neće uvesti sankcije Rusiji i Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: