Moskva menja stav o Iranu?

Rusija bi mogla da revidira svoj stav o iranskom nuklearnom programu usred tenzija sa Zapadom oko Ukrajine, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2014.

00:03

Default images

"Ne bismo želeli da koristite ove razgovore kao element igre za podizanje uloga, uzimajući u obzir stavove u nekim evropskim prestonicama - Briselu i Vašingtonu. Ali, ukoliko oni nas primoravaju na to, mi ćemo takođe preduzeti mere odmazde", upozorio je Sergej Rjabkov u izjavi za rusku agenciju Interfaks

AP prenosi da je Rjabkova Izjava "najozbiljnija pretnja od odmazde Moskve pošto su SAD i EU najavili sankcije protiv Rusije zbog aneksije Krima".

"Istorijski značaj onoga što se desilo u poslednjih nekoliko nedelja i (nekoliko) dana odnosi se obnovu istorijske pravde i ponovno ujedinjenja Krima sa Rusijom, što je neuporedivo sa onim što se radi sa iranskim pitanjem", naveo je Rjabkov bez ulaženja u to koliko pozicija Rusije u razgovorima Grupe 5+1 i Irana, može biti promenjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: