Šogorov: Sve je počelo s Kosovom

Šef kancelarije Ruske Federacije u Prištini Andrej Šogorov kaže da je akcija rušenja suvereniteta država počela upravo u Srbiji, na Kosovu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.03.2014.

21:21

Default images

Govoreći na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, na promociji knjige Jelene Guskove "Kosovo i Metohija - rat i uslovi mira", Šogorov je dodao da je nakon toga usledilo rušenje i drugih država i prisutne podsetio na dogadjaje u Iraku, Iranu, Libiji, Siriji, Avganistanu, Egiptu i u Ukrajini.

"Niko nije svestan i nije shvatio da Rusija ima granice do kojih može da trpi. Zapadne kolege su prešli tu granicu", rekao je Šogorov i istakao da im Rusija to "neće oprostiti".

Šogorov je rekao da se Rusija trudila 25 godina da sa zapadom gradi partnerske odnose ali da je to bilo uzalud i naveo da Rusija više nije spremna na kompromise koji idu na štetu njenih i interesa "slovenske braće".

"Nadam se da im neće pasti na pamet da vode rat. Stav Rusije je principijelan, nećemo menjati stav prema Kosovu", zaključio je Šogorov.

Šogorov je dodao da je bio u Prištini 17. marta na liturgiji posvećenoj žrtvama martovskog nasilja 2004. godine i da ga je bilo stid što sa njim nije bilo nijednog predstavnika zapadnih zemalja, koji ni tada nisu uspeli da zauste to nasilje "niti su imali želju da to učine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: