SPS: Neka Rakić iznese dokaze

Predsednik Izvršnog odbora socijalista Branko Ružić pozvap je Mikija Rakića da konačno iznese dokaze o SPS-u, ako ih ima.

Izvor: Danas

Četvrtak, 20.03.2014.

20:50

Default images

Funkcioner Nove demokratske stranke, Miodrag Miki Rakić, tvrdi da je Socijalistička partija Srbije legalno dobijala novac Darka Šarića zakupom kluba “Vanila“ u prostorijama te stranke. Ružić u intervjuu za list Danas, međutim, kaže da pomenuti prostor nije izdavao SPS.

“Gospodin Rakić, koji je držao fond veoma važnih i osetljivih informacija, a i dalje ih ima, bolje da je izneo dokaze o okolnostima kako je došlo do navodnog pranja novca, privatizacija raznih firmi, agrokombinata, ugostiteljskih preduzeća novcem 'gospodina Šarića', ko je sve radio za dotičnog 'gospodina', ko mu je bio na platnom spisku, zašto je izostala kontraobaveštajna pokrivenost tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, i tako dalje“, poručuje Ružić.

On ocenjuje da će odgovor verovatno biti da se zbog osetljivosti istrage, “čekalo da stvar globalno sazri“.

“Razumem i to, ali evo došao je i taj momenat i sada svi koji znaju nešto će imati priliku da to javno iznesu. Nadam se da je to pravi način da se skine ljaga sa SPS-a“, kaže Ružić.

On smatra i da je socijalistima dovoljno štete nanela konstantna, kako kaže, višegodišnja tabloidna agresija u vezi sa navodnim kontaktima sa Šarićem.

“Red bi bio da se apsolutno i konačno utvrde činjenice i odgovornost svih onih koji su bili povezani, poslovali i kršili zakon zajedno sa 'gospodinom Šarićem' i time oštetili državu“, poručuje Ružić.

Osvrćući se na to što ga je lider SNS-a Aleksandar Vučić nedavno doveo u kontekst stranačkih funkcionera koji su iskazivali lojalnost Miškoviću i njegovim prijateljima, Ružić kaže da razume potrebu što se, u predvečerje izbora, insistiralo na lajtmotivu čitave kampanje SNS-a, jer to donosi glasove, ali da mu neistina smeta.

“Očekujem razumevanje javnosti da stavljanje mene u kontekst 'jataka' nekih navodnih 'opskurnih' tajkuna, ugrožava i moju porodicu, moj lični integritet, a da pritom niko nije izneo jednu jedinu činjenicu o bilo kakvoj mojoj vezi s nekim protivzakonitim radnjama. Zato bih iskreno voleo, i apelujem na sve nadležne institucije da iznesu dokaze da li sam, kada i na kom mestu uzeo jedan petoparac od bilo kog tajkuna, ali insistiram da te dokaze iznesu i o svim drugim političarima u Srbiji, bez izuzetka. Mislim da mnogi ne bi mirno spavali, ili bi 'sigurnu kuću' vrlo brzo našli u Ustaničkoj ili Bačvanskoj ulici“, kaže Ružić.

Predsednik Izvršnog odbora socijalista navodi da Srpska napredna stranka ipak zaslužuje iskrene čestitke na postignutom izbornom rezultatu, i da je, kada je reč o postizbornim koalicijama, lopta u političkom dvorištu SNS-a.

“Legitimitet poseduju, odluke o preraspodeli političkog uticaja, moći, ali i odgovornosti, donose isključivo oni. SPS nema nameru da bilo šta zahteva, spekuliše ili licitira. Srbija zna naš potencijal i nemamo razloga da budemo beskičmenjaci. Na kojoj god strani političkog kantara bili, bićemo značajan faktor za sve političke procese“, naveo je Ružić.

SPS, prema njegovim rečima, svoju ulogu i važno mesto na političkoj sceni Srbije ima i kao vlast i kao opozicija.

“Relaksirani smo u tom pogledu, jer za razliku od drugih, imamo kadrovski potencijal koji bi mnogi poželeli, a toga su svesni i naši politički oponenti“, kaže Ružić, navodeći da je Socijalistička partije Srbije zadovoljna izbornim rezultatima, jer je “u ambijentu konstantne medijske diskreditacije i unapred odlučenog pobednika, osvojila pola miliona glasova podrške“.

Odgovarajući na pitanje ima li istine u navodima da će se na kongresu kandidovati za novog lidera SPS, Ružić je rekao da nema manir da odgovara na “zlonamerne spekulacije“, ali je dodao i da je SPS demokratski ustrojena partija i da je on “lično zainteresovan da SPS izbori još veći politički uticaj i podršku za politiku socijalne pravde, ekonomske stabilnosti, državotvornosti i Srbije evropskih vrednosti“.

Ružić je najavio i da će SPS sednicu Predsedništva održati u nedelju, kada će uraditi i analizu i projekciju budućih koraka.

“Jasno je da počinje nova politička epoha u Srbiji, i za nju smo spremni. O ostavkama neka razmišljaju oni koji nisu izdržali jaku konkurenciju i pored svesrdne pomoći tokom kampanje“, poručio je Branko Ružić. ...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: