Kijev: Vojska da upotrebi i oružje

Ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo je da je vojnicima dozvoljeno da koriste oružje posle "patnje" koji se pretrpeli zbog prve žrtve na Krimu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.03.2014.

19:21

Default images

"U samoodbrani i zaštiti njihovog života, ukrajinskim vojnicima raspoređenim u Autonomnoj Republici Krim je dozvoljeno da koriste oružje", saopštilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane, prenela je agencija AFP.

Ukrajinski vojnik, koji je danas ranjen u pucnjavi prilikom napada na vojnu bazu na periferiji krimske prestonice Simferopolja, preminuo je od zadobijenih povreda, izjavio je portparol ministarstva odbrane Vladislav Seležnjov.

On je agenciji Rojters telefonom potvrdio da je vojnik preminuo, navodeći da je prilikom napada ranjen i jedan kapetan.

Seležnjov je kazao da nije jasno ko je izveo napad, ali je napadače opisao kao "nepoznate vojnike, u punoj opremi i prekrivenog lica", prenosi britanska agencija.

Italijanska agencija Ansa navodi da je privremeni ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio da su ruski vojnici upali u ukrajinsku vojnu ispostavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: