EU ne priznaje aneksiju Krima

Evropska unija neće priznati rusku aneksiju Krima ponovili su najviši zvaničnici u Briselu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.03.2014.

19:05

Default images

"Evropska unija ne priznaju nelegalni i nelegitimni referendum na Krimu niti njegov ishod. Evropska unija ne priznaje niti će priznati Ruskoj Federaciji aneksiju Krima i Sevastopolja", poručili su u zajedničkom saopštenju predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, prenela je agencija AFP.

Francuska agencija najavljuje da se očekuje da će predsednik Evropskog saveta otputovati sutra u Moskvu gde bi trebalo da se sretne sa ruskom predsednikom Vladimirom Putinom.

Razgovori će se održati uoči dvodnevnog samita lidera EU u četvrtak i petak u Briselu i očekuje se da će Van Rompej ponoviti da Unija odbija da prizna rusku aneksiju Krima, navode diplomatski izvori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: