Ponta i Rama i o Kosovu

Rumunski premijer Viktor Ponta razgovarao je u Tirani sa albanskim kolegom Edijem Ramom o pitanju Kosova, čiju samoproglašenu nezavisnost Rumunija ne priznaje.

Izvor: B92

Utorak, 18.03.2014.

23:23

Default images

Rumunija je jedna od pet zemalja Evropske unije koja ne priznaje Kosovo, podseća albanska agencija ATA.

Prema pisanju albanske agencije, Ponta je rekao da je"Kosovo tema koja i dalje izaziva kontroverze u Rumuniji", ali je istakao da vlada u Bukureštu u svakom slučaju podržava razvoj institucija na KiM.

Pozicija Bukurešta o tom pitanju određuje se na relaciji predsedništvo, skupština i vlada, dodao je on.

Upitan o izjavi ruskog predsednika Vladimira Putina da postoji paralela između Kosova i Krima, Rama i Ponta su rekli da su protiv takvog poređenja i da oni osuđuju rusku intervenciju na teritoriji Ukrajine.

Rumunija, kao članice EU, je orijentir za Albaniju koja može mnogo da nauči iz rumunskog iskustva u procesu evropskih integracija, naveo je Rama na zajedničkoj konferenciji za štampu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: