Zabrana prilaska Margetića HDZ-u

Novinar i antrikorupcijski aktivista Domagoj Margetić potvrdio je danas da je bio uhapšen zbog protesta ispred sedišta najveće opozicione HDZ.

Izvor: B92

Utorak, 18.03.2014.

19:48

Default images

On je za Tportal rekao da je priveden u ponedeljak i da je posle višečasovnog zadržavanja u policijskog stanici, zajedno s još dvojicom aktivista, dobio prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, ali i zabranu prilaska centrali HDZ-a na 200 metara u idućih deset dana.

"Budući da imam prebivalište u Bauerovoj ulici, na 180 metara od sedišta HDZ-a, pitam se šta ova bizarna zabrana znači: da ne smem niti u sopstveni stan? Ili, ako sam unutra, da iz njega ne smem izlaziti", upitao je Margetić.

On je objasnio da je jedan od razloga dugog zadržavanja u policiji bio i službeni prigovor koji je uložio na postupanje policajaca u civilu koji su, kako tvrdi, mirno posmatrali kako se dvojica članova obezbedjenja HDZ-a fizički obračunavaju s aktivistima "Okupiraj..." (Occupy).

Prethodno je održano ročište u Opštinskom krivičnom sudu pred kojim se Margetić brani od tužbe za klevetu koju je protiv njega pokrenula firma Soboli, čiji je osnivač šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Margetić je rekao da je na sudu zbog tekstova u kojima je pisao da je Karamarko sredio Soboliju da preko nekih firmi dobije posao s javnim i državnim preduzećima.

Margetić je, podsetimo, nedavno srpskoj javnosti dostavio pismo u kojem tvrdi da ima dokaze da istragu protiv bivšeg ministra Mlađana Dinkića traži Evropska unija, i da je taj zahtev sadržan je u rezoluciji od 29. marta 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: