Izjava Muslijua pretnja integritetu

Aleksandar Vulin smatra da izjava predsednika Skupštine opštine Bujanovac Jonuza Muslijua predstavlja pretnju teritorijalnom integritetu Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.03.2014.

20:58

Default images

Musliju je rekao da ukoliko se Krim pridruži Rusiji to isto pravo treba dati i opštinama Bujanovac i Preševo.

Ministar u tehničkoj vladi zadužen za KiM Aleksandar Vulin je danas, u izjavi Tanjugu, istovremeno pozvao međunarodnu zajednicu da "glasno i javno osudi ovake izjave" i time pokaže da ne stoji iza takvih stavova.

"Povodom najnovijih pretnji teritorijalnom intergritetu i celovitosti države Srbije koji ovaj put stižu od Muslijua želim da upozorim da je svaka takva izjava veoma opasna i da može imati nesagledive posledice na čitavoij teritorij Srbije i da može da izazove brojna pitanja a posebno ona ko stoji iza takvih izjava", rekao je on.

Vulin je istakao da zato traži "od međunarodne zajednice a posebno od grupe ambasadora - prijatelja juga Srbije koji veoma često borave na području Preševa i Bujanovca...da glasno i javno osude ovakve izjave."

On je zatražio od međunarodne zajednice i te grupe ambasadora "da jasno kažu da ne stoje iza bilo kakvih ideja o rastakanju teritorijalnog integriteta Srbije".

"Ukoliko se to ne desi ja ne znam kako će to uticati na građane Srbije i ne mogu da znam kako će se u političkom smislu dalje situacija dalje razvijati", rekao je Vulin.

On je naglasio i da traži od međunarodne zajednice "da glasno osudi ovakvo ponašanje i da na taj način razveje bilo kakve priče da ova izjava ima podršku u bilo kom delu međunarodne zajednice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: