NP:23. marta izbori na jednom mestu

U Novom Pazaru 23. marta biće ponovljeni izbori za poslanike Skupštine Srbije na jednom biračkom mestu, odlučila je Republička izborna komisija.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 18.03.2014.

15:38

Default images

Za ponovljeno glasanje na mestu 27 biće odštampano 2.371 listić i 18 rezervnih, saopšteno je na sednici Komisije.

Glasački listić biće odštampan na formatu A4, na dve jezičke varijante.

Birači u Novom Pazaru glasaće na svetloljubičastom listiću, dok će kontrolni biti svetloplavi, obrnuto od varijante koja je korišćena za vanrende republičke izbora 16. marta.

RIK je ranije danas usvojio prigovor koji je uputio Ahmedin Škrilja kao ovlašćeno lice podnosioca izborne liste SDA Sandžaka, u kojem je navedeno da to izborno mesto nije bilo otvoreno 16. marta, na dan izbora, jer je nedostajalo 12 glasačkih listića.

Komisija je usvojila prigovor i odlučila da se izbori ponove na tom biračkom mestu.

Predstavnica Republičke izborne komisije sa liste SDA Jasmina Barjaktarević izazvala je burne reakcije članova RIK-a izjavom da "2.000 i nešto glasova manjina vredi više od milion glasova većine".

Pojedini članovini Republičke izborne komisije zatražili su izvinjenje zbog takve izjave, a raspravu je prekinula potpredsednica Republičke izborne komisije Tamara Stojčević, konstatacijom da ne dozvoljava politička prepucavanja.

Naredna sednica RIK-a zakazana je za 18 časova, kada bi trebalo i da bude usvojena zvanična odluka o ponavljanju izbora na tom spornom biračkom mestu.

RIK je usvojio i odluku da se za 2.500 dinara uvećaju naknade članovima radnih tela sa Kosova, pošto je utvrđeno da im pojedini troškovi na terenu nisu plaćeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: