Renci impresionirao Merkelovu

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je "potpuno impresionirana" planovima za ekonomsku reformu novog italijanskog premijera Matea Rencija.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.03.2014.

20:48

Default images

Angela Merkel jedna je od glavnih zagovarača toga da jako zadužene članice EU s juga Evrope treba da preduzimaju oštre mere štednje.

Renci je danas došao u posetu Berlinu da predstavi svoje planove za fundamentalnu strukturalnu reformu italijanske privrede do 2018. godine.

U obraćanju novinarima posle sastanka s nemačkom kancelarkom rekao je da su potrebne reforme za Italiju da bi ostala konkurentna i posebno pohvalio nemački obrazovni sistem koji prati dva koloseka - jedan po kome mladi ljudi slede akademski put i drugi gde se opredeljuju za praksu.

Rastuća nezaposlenost među mladima jedan je od najvećih problema Italije.

Renci je rekao da će se, iako njegovi planovi predviđaju smanjenja poreza, njegova vlada pridržavati pravila EU o ograničenju državne potrošnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: