Nova partija "umerenih Srba" na KiM

Ministar za rad i socijalno staranje u Vladi Kosova Nenad Rašić podneo je Centralnoj izbornoj komisiji Kosova zahtev za registraciju nove političke partije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.03.2014.

23:26

Default images

Partija će se zvati "Progresivna demokratska stranka".

Rašić koji je predsednik inicijativnog odbora za osnivanje te stranke, kazao je novinarima da veruje da će ta partija uneti svežinu u politički život Kosova i da će biti nova snaga na političkoj sceni.

"Progresivna demokratska stranka će pre svega biti partija umerenih Srba, jedne političke orijentacije za koju mislimo da će doneti više mudrosti, tolerancije i razumevanja za sve političke tokove", ocenio je Rašić.

On je istakao da partiju neće činiti samo Srbi, već i Bošnjaci, Hrvati i Romi, kao i da će se pokazati da je stranka svih i da nema nikakvih ograničenja ni barijera da sarađuje s drugima.

Rašić je rekao da će ta stranka delovati apsolutno u skladu s demokratskim načelima Evropske unije što je i cilj vezan za demokratizaciju kosovskog društva.

Upitan da li će bivši gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović, biti član te partije, Rašić je odgovorio da se više puta čuo s njim i da je Stojanović u tim razgovorima "izrazio želju da se više ne bavi politikom".

Rašić je kazao da je Stojanović dobrodošao ako promeni mišljenje.

Upitan da li su nosioci nove strake bivši clanovi Samostalne liberalne stranke (SLS) Rašić je odgovorio negativno.

"Kada kažete bivši članovi SLS-a ima ih i ja sam bivši član SLS, ali ne mogu da kažem da su bar polovina ljudi u našoj novoj stranci bivši članovi SLS. Stvar je u političkim partijama da one budu osvežene i da uvek uključije dodatno bolje ljude", odgovorio je Rašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: