Knežević: Vreme da se Pajtić povuče

Vreme je da se pokrajinski premijer Bojan Pajtić povuče s vlasti i da nekom drugom prepusti vođenje javnih poslova, kaže Goran Knežević, potpredsednik SNS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.03.2014.

23:41

Default images

"Rezultat parlamentarnih izbora pokazao je da je Pajtićeva politika potpuno poražena i da neko ko je na ivici cenzusa ne može biti pokrajinski premijer i ne može da ima apsolutnu vlast. Zato se nadam da ćemo imati izbore i za Skupštinu Vojvodine u nekom doglednom i razumnom roku" istakao je u razgovoru za Danas Knežević.

On je dodao da je zagovornik ideje raspisivanja i vanrednih lokalnih izbora u celoj Srbiji, "jer su parlamentarni izbori pokazali da je i u većini lokalnih samouprava značajno promenjena volja građana“.

Govoreći o formiranju nove vlade, Knežević je rekao. "Razgovaraćemo sa svima kako bismo videli možemo li se okupiti oko neke ideje koja ima nacionalnu važnost uz što širi konsenzus. Iako imamo većinu i mogućnost da sami formirano vladu, želimo da uključimo sve koji su spremni da isprate politiku koju zagovaramo."

Na pitanje da li je moguće da se u novoj vladi nađu Mlađan Dinkić i Čedomir Jovanović, Knežević je rekao da u to ne veruje.

"Iskreno da kažem, ne verujem, jer građani su rekli šta misle o njihovoj politici. Ima ona narodna - kako seješ tako ćeš i da žanješ i zato smatram da bi pomenuti trebalo da sačekaju neku novu šansu".

Upitan za mišljenje da li je šteta što su URS, LDP i DSS ostali ispod cenzusa, kaže:

"Njihov odlazak u istoriju nije nikakav gubitak za našu parlamentarnu demokratiju. Građani su rekli šta misle o njima, a oni najbolje znaju."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: