Ugljanin očekuje poziv u vladu

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je u Novom Pazaru da je zadovoljan ostvarenim izbornim rezultatom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.03.2014.

15:24

Default images

On očekuje poziv predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da učestvuje u budućoj vladi.

Ugljanin je ocenio da je rezultat SDA Sandžaka značajniji zbog činjenice da su jedina bošnjačka stranka koja je samostalno izašla na izbore.

"Na izbore smo izašli samostalno, kao bošnjačka stranka koja 24 godine u kontinuitetu štiti interese Bošnjaka u Srbiji. Narod nam je ukazao veliko poverenje. Od svih stranaka u Sandžaku imali smo najbolji rezultat i ponosni smo zbog toga", rekao je Ugljanin na konferenciji za novinare.

On je naveo i da je izborni rezultat njegove partije plod rada na održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja u Srbiji, a u koja spadaju i sandžačke opštine.

Ugljanin zbog toga očekuje i poziv lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da učestvuje u radu buduće vlade.

"S obzirom na velike rezultate koje smo ostvarili na održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja u Srbiji i to sa veoma malim i jeftinim, ali sposobnim timom, sa punim pravom očekujem da nas Vučić pozove", rekao je Ugljanin.

On je dodao i da je SDA Sandžaka, kao bošnjačka manjinska strana, prethodnoj vladi dala demokratski legitimitet i da i oni dele zasluge za uspehe koje je ona postigla.

Prema poslednjim podacima Republičke izborne komisije (RIK), SDA Sandžaka osvojila je 34.015 glasova, odnosno tri poslanička mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: