KM: Kasnilo otvaranje birališta

U Kosovskoj Mitrovici jutros je sa 15 minuta zakašnjenja otvoren birački centar, a za organizaciju izbora zadužen je OEBS.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.03.2014.

07:34

Default images

Glavni ulaz u Srednje tehničkoj školi "“Mihajlo Petrović Alas"” gde građani Kosovske Mitrovice mogu da glasaju je zatvoren, a građni se preusmeravaju na sporedni.

Kako su Tanjugovom izveštaču rekli predstavnici OEBS-a koji se nalaze u ovom biračkom centru, razlog zbog čega je ovaj ulaz zatvoren je zastava Srbije koja se nalazi na ulazu u školu, a koja nije uklonjena.

Na Kosovu i Metohiji pravo glasa ima 107.958 birača koji svoju građansku dužnost mogu da ostvare na na ukupno deset birackih centara i petnaest ogranaka.

Biračka mesta na Kosovu i Metohiji biće otvorena do 20 časova a prebrojavanje glasova neće biti organizovano u pokrajini već će glasački materijal biti transportovan za Rašku i Vranje.

Izbore na Kosovu prati 400 OEBS-ovih predstavnika a kompletan birački materijal uključujući i biračke spiskove obezbedila je Republička izborna komisija.

Kako javlja Tanjugov dopisnik iz Kosovske Mitrovice u ovom gradu na severu Kosova u blizini biračkih mesta koja se nalaze u Srednje tehničkoj školi “Mihajlo Petrović Alas” vidljivo je prisustvo Kosovske policije koja je zadužena za bezbednost.

Za razliku od prethodnih ovi izbori su organizovani samo u jednoj školi u Kosovskoj Mitrovici.

Na Kosovu i Metohiji danas se glasa u 17 opština, a brojanje glasova obaviće birački odbori u Vranju i Raški, prema dogovoru sa OEBS-om, koji će obezbediti i transport izbornog materijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: