Đilas: Nova politička realnost

Lider DS Dragan Đilas je rekao da su izborni rezultati pokazali da postoji nova politička realnost u Srbiji i da su građani očigledno poverovali u obećanja SNS.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 16.03.2014.

22:57

Default images

"Građani su očigledno poverovali, a nisu previše mislili o tome da li su prethodna obećanja ispunjena. Ja Srbiji želim da SNS ispuni obećanja data u kampanji, ali naše uverenje je da, nažalost, Srbija sa ovakvom većinom neće biti ni blizu onoga što je obećavano. To će pokazati vreme pred nama", rekao je Đilas.

Prvi čovek demokrata je rekao da je i vreme da se svi malo pogledaju u ogledalo i da preispitaju svoje ponašanje, a za loš rezultat DS je okrivio razjedinjenost opozicije i građanske opcije.

"Mislim da je zadatak DS da okupi opoziciju oko sebe. Obećavamo, danas smo se borili za demokratiju i mandate, a od sutra se borimo isključivo za demokratiju za koju smo se borili 20 godina. Bićemo, da ne kažem jedina, ali svakako najjača i najozbiljnija opozicija u parlamentu. Sve dobro što se predlaže za Srbiju podržaćemo, a sve ono za šta mislimo da vodi Srbiju ka lošem, oštro ćemo osuditi", rekao je Đilas.

Đilas je poručio da će DS u republičkom parlamentu biti jaka opozicija.
Foto: Tanjug
Govoreći o situaciji u DS i o tome šta će se sa njom dešavati, Đilas je rekao da je od toga mnogo važnije šta će se dešavati sa Srbijom.

Lider DS je rekao i da se nada da sada vlast više neće moći da optužuje za sve loše "one koji su na vlasti bili, sada već pre mnogo godina".

"Jedan od razloga za ovakve rezultate je i razjedinjenost opozicije i posao Demokratske stranke je da u narednom periodu učini sve da oko sebe okupi građansku Srbiju", dodao je Đilas.

Đilas je građanima obećao da će se DS od sutra boriti za demokratiju Srbije za koju su se borili svih prethodnih 20 godina, te da će biti najjača opoziciona stranka u parlamentu koja će, kako je rekao, oštro kritikovati sve ono što "Srbiju vodi ka onome na šta smo upozoravali".

Generalno, Đilas je rekao da nije zadovoljan rezultatom, posebo ne u Beogradu gde je, prema njegovim procenama, DS osvojila 16 odsto glasova.

"Nisam zadovoljan i razočaran sam rezultatom u Beogradu. To znači da je jedan deo Beograđana ostao kod kuće i da nije izašao na izbore", rekao je Đilas, dodavši da rezultati ovih izbora predstavljaju jasno iskazanu volju građana.

On je zahvalio građanima, koji su, kako je rekao, imali "hrabrosti da glasaju za jedinu opozicionu stranku".

Upitan da li će podneti ostavku na mesto predsednika DS, Đilas je rekao da će se o tome raspravljati na organima stranke.

Pre obraćanja Dragana Đilasa, u sedištu DS su vladali muk i neverica. Opširnije pročitajte ovde. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: