"Rusi samo o tenkovima i vojsci"

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk obradovan "podrškom bez presedana" koju je dobio tokom posete SAD i kritikovao Rusiju zbog odbijanja predloga oko Krima.

Izvor: B92

Petak, 14.03.2014.

18:42

Default images

"Na žalost, Rusija odbija da razmotri svaki plan (za rešavanje krize)", rekao je on novinarima po sletanju na kijevski aerodrom Borispolj.

"Sve u šta veruju je uvođenje tenkova i trupa, oružja i vojske na ukrajinsko-rusku granicu i jačanje svog vojnog prisustva na Krimu", rekao je Jacenjuk a prenosi britanska agencija.

Upitan o o mogućnosti američke i druge međunarodne pomoći ukrajinskim oružanim snagama, Jacenjuk je rekao da "Ukrajina jedino razmatra kako da reši ovu krizu mirnim sredstvima" a da "civilizovani svet preduzima sve mere koje može kako bi pomogao tehnički ukrajinskim oružanim snagama".

Što se tiče vojne pomoći, održavamo bilateralne i multilateralne konsultacije o pružanju tehničke pomoći i jedna od tačaka su i konsultacije s našim Ministarstvom odbrane u okviru našeg rada sa Alijansom (NATO)“, rekao je Jacenjuk a prenela je agencija Ukrinform.

Ukrajinska agencija UNIAN je prenela izjavu Jacenjuka da bi SAD mogle da povećaju paket finansijske pomoći od milijardu dolara za još 600 miliona.

"Predsednik SAD, Kongres, Senat, američki narod, pružaju pomoć bez presedana Ukrajini, kako bi očuvali teritorijalnu celovitost i nezavisnost države", rekao je on, dodajući da se očekuje procedura glasanja u Kongresu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: