Do 13. aprila bez hemijskog oružja

Sirijsko hemijsko oružje koje treba da bude uništeno van granica Sirije trebalo bi da bude izneto do 13. aprila, saopštava rusko ministarstvo spoljnjih poslova.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.03.2014.

11:30

Default images

"Ako ne bude problema onda će uklanjanje oružja biti praktično završeno 13. aprila", izjavio je Mihail Uljanov, šef za bezbednost i razoružavanje u ruskom ministarstvu spoljnjih poslova.

On je dodao da će Sirija krajem marta Organizaciji za zabranu hemijskog oružja predstaviti novi plan uništavanja sirijskih fabrika hemijskog oružja, prenosi Rojters. Sirija je prijavila da ima 12 fabrika za proizvodnju hemijskog oružja i prema sporazumu sa SAD i Rusijom ima rok do 15. maja da ih uništi. Damask je već propustio nekoliko rokova iz tog sporazuma. Damask je prošle godine pristao na uništavanje svih postrojenja za proizvodnju hemijskog oružja i predaju 1.300 tona otrovnih agensa zajedničkoj misiiji Organizacije za zabranu hemijskog oružja i UN. Rok za potpuno uništavanje sirijskog hemijskog oružja je 30. jun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: