SLO: 3.000 prijava za korupciju

Slovenačka policija podnela je tokom prošle godine skoro 3.000 prijava za privredni kriminal i korupciju.

Izvor: B92

Petak, 14.03.2014.

20:20

Default images

Ovo je danas ozvaničio slovenački ministar unutrašnjih poslova Gregor Virant i naglasio da je borba protiv te vrste društvenog zla jedan je prioriteta vlade.

Virant je dodao da vlada kadrovski i finansijski jača policiju i pravosudne organe, da više nema "nedodirljivih" i da se nada kako će neki od započetih postupaka za privredni kriminal i korupciju, u koje su upleteni istaknuti privrednici i političari, završiti osuđujućim presudama.

"Stvari treba retroaktivno raščistiti kako bi bili kažnjeni oni koji su pokrali državnu imovinu. Moramo naterati strah u kosti i svima onima koji sada razmišljaju o takvim zloupotrebama i dati im do znanja da je velika verovatnoća da će krivična dela biti istražena i procesuirana na sudovima", rekao je resorni ministar.

Govoreći u parlamentu na savetovanju o vraćanju novca koji je iz države kriminalnim kanalima prebačen u inostranstvo, posebno u tzv. "poreske oaze", Virant je dodao je da postoje načini kako da bude vraćen ukradeni kapital, prenosi Hina.

Predsednik Državnog veća, koji je jedan oblik gornjeg parlamentarnog doma, Mitja Bervar naveo je da je po nekim procenama iz Slovenije u inostranstvo otišlo više od deset milijardi evra ukradenog kapitala i da je na svima odgovornost da se nađe način kako ta sredstva budu vraćena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: