"BG da ne očekuje podršku HR za EU"

Zastupnik HDZ Vladimir Šeks kaže da, nakon istupa srpskog pravnog tima u Hagu, Beograd treba upozoriti da ne očekuje bezrezervnu podršku Hrvatske za EU.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.03.2014.

18:22

Default images

Šeks je ocenio da bi Hrvatska, nakon istupa pravnog tima Srbije u tužbi protiv Hrvatske za genocid, trebalo upozori Beograd da ne može da računa na njenu bezrezervnu podršku u dijalogu o pristupanju EU.

"Nakon ovakvog postupka zvanične politike Srbije, Hrvatska bi trebalo da zatražiti objašnjenje i upozori Srbiju da podrška njenom ulasku u EU nije apsolutno bezrezervna", rekao je Šeks novinarima u Saboru, prenela je agencija Hina.

Šeks je rekao da Srbija, iako tvrdi da početkom 1990-ih nije stajala iza JNA, i dalje insistira na optužnicama koje je JNA 1992. podigla protiv hrvatskih državljana, pa i njega lično.

Poslednji dan iznošenja argumentacije po tužbi Srbije protiv Hrvatske, Šeks je ocenio "najlošijim danom” sa “najslabijim, šupljim pseudoargumentima".

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je u Karlovcu da protivtužba Srbije protiv Hrvatske za genocid u akciji Oluja u avgustu 1995. neće uspeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: