Palestinci napali, Izrael odgovorio

Palestinski ekstremisti ispalili su iz Pojasa Gaze nekoliko desetina raketa na jug Izraela, ali nije bilo ljudskih žrtava. Izraelski tenkovi odgovorili vatrom.

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2014.

20:34

Default images

To je primoralo civilno stanovništvo da potraži zaštitu u skloništima.

Izraelska vojska saopštila je da su to bili naintenzivniji raketni napadi od 2012. godine, kada je Izrael pokrenuo osmodnevnu vazdušnu kampanju na Pojas Gaze kako bi zaustavio napade.

Vojska je navela da su izraelski tenkovi na raketne napade odgovorili vatrom na "infrastrukturu terorista", dodajući da je potvrđen najmanje jedan pogodak. Stanovnici oblasti Beit Hanun u Gazi rekli su da su da je izraelska artiljerija pogodila jedan raketni lanser.

Po navodima vojske, za dva sata je iz Pojasa Gase ispaljeno više od 30 raketa, od kojih je osam oborio sistem protivraketne odbrane, a desetak je palo u naseljene oblasti.

Prema rečima portparola policije Mikija Rozenfelda, jedna raketa je ekspolodirala nedaleko od benzinske pumpe, a druga blizu biblioteke.

U Gazi, pripadnici militantne proiranske palestinske organizacije Islamski džihad rekli su da su ispalili 20 raketa kako bi osvetili smrt troje svojih saboraca, koji su dan ranije ubijeni u izraelskom vazdušnom napadu.

Izraelska vojska taj je jučerasnji vazdušni napad opravdala navodima da su palestinci gađali vojnike iz minobacača.

Portparol izraelske vojske, potpukovnik Peter Lerner nazvao je današnje napade "eskalacijom", dodajući: "Juče su napali naše vojnike, danas su meta naši civili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: