"Ukrajina neće napasti Krim"

Ukrajina neće vojno intervenisati na Krimu da bi sprečila otcepljenje tog poluostrva, izjavio je vršilac dužnosti ukrajinskog premijera Oleksander Turčinov.

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2014.

00:32

Default images

"Mi ne možemo pokrenuti vojnu operaciju na Krimu zato što bismo izložili istočnu granicu i Ukrajina ne bi bila zaštićena", izjavio je Turčinov, dok se Krim priprema za referendum o pripajanju Rusiji koji se odžrava u nedelju, 16. marta.

Predstojeći referendum o pripajanju Rusiji je "farsa" čiji će rezultati biti namešteni u Moskvi, kazao je Turčinov u intervjuu za AFP.

"Ono što nazivaju referendumom neće se dogoditi na Krimu, već u kancelarijama Kremlja", istakao je Turčinov.

Ruski lideri odbijaju dijalog sa ukrajinskim vlastima, dodao je on.

"Oni odbijaju svaki kontakt sa ministarstvom spoljnjih poslova i vladom", rekao je Turčinov dok se zapadne sile, na čelu sa Nemačkom, zalažu za formiranje kontakt grupe da bi se sprečio rat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: