Odobreno 295 novih lekova

Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) odobrila je ukupno 295 novih lekova za prodaju u Srbiji, od čega je devet za retke bolesti.

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2014.

18:11

Default images

Lekovi su odobreni u 2013. godini, a ti rezultati rada ALIMS-a su među najboljim u istoriji agencije, rekao je agenciji Beta portparol ALIMS Aleksandar Tucović.

Razmatrana je registracija ukupno 313 novih lekova, a od 295 odobrenih 39 se prvi put pojavljuju u Srbiji, saopšteno je iz Agencije.

Prošle godine ukupno 498 lekova prošlo je kroz redovni postupak obnove dozvole za prodaju, koji se sprovodi na svakih pet godina, a dva leka nisu zadovoljila uslove, dodaje se u saopštenju.

Značajan napredak je i skraćivanje procesa registracije, kao i obnove dozvole, a sve ovo postignuto je uz "maksimalno stručno angažovanje iskusnih profesionalaca u ALIMS-u, intenzivno planiranje i procenjivanje aktivnosti a bez povećanja broja zaposlenih", ističu u ALIMS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: