FR: Istraga o malezijskom avionu

Francuski tužioci su otvorili sudsku istragu vezanu za ubistvo bez predumišljaja nakon misterioznog nestanka malezijskog aviona u kome se nalazilo 239 ljudi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.03.2014.

17:12

Default images

Potez tužilaca u Parizu je standardna praksa, jer je četvoro među nestalim putnicima francuske nacionalnosti, preneo je AFP.

Čelnik Interpola je rekao da nestanak aviona, koji je leteo iz Kuala Lumpura za Peking, verovatno nije posledica terorističkog napada.

"Što dobijamo više informacija, skloniji smo da zaključimo da se ne radi o terorističkom incidentu", rekao je šef Interpola Ronald Nobl (Noble) u francuskom gradu Lionu gde se nalazi sedište Interpola.

Danas su objavljene i slike dvoje Iranaca koji su se na let nestalog malezijskog aviona za Peking ukrcali sa ukradenim pasošima.

Nobl je izjavio kako su dvojica Iranaca, jedan star 19, a drugi 29 godina, u Kuala Lumpur doputovali koristeći pasoše svoje zemlje, a onda su ih tu očigledno zamenili ukradenim austrijskim, odnosno italijanskim.

Kako se saznaje, dvojica Iranaca su planirala da potraže azil u Nemačkoj.

Malezijska vojska je danas objavila kako veruje da je radarom ušla u trag nestalom avionu kompanije Malezijan Erlajns iznad Moreuza Malaka, koji je nedaleko odatle poslednji put imao kontakt sa civilnom kontrolom leta pre nego što mu se pre četiri dana izgubio svaki trag.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: