"Glas za LDP je glas za promene"

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio da parlamentarni izbori predstavljaju šansu i da je glas za LDP - glas za onu vrstu promene koja je u društvu potrebna.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.03.2014.

11:10

Default images

Jovanović je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da je potrebno glasati za LDP i na republičkim izborima i na izborima u Beogradu - za kandidata LDP-a Željka Ožegovića i da bi birači trebalo da kazne Aleksandra Vučića, Ivicu Dačića, Mlađana Dinkića i Borisa Tadića.

Predsednik LDP je rekao da je "Srbija stradala zbog neodgovorne politike koja se vodila godinama" i da je potrebno odgovoriti na pitanja uništene ekonomije, efikasnijeg zdravstvenog i obrazovnog sistema, reforme penzione politike, pomoći privatnom sektoru i obračuna sa "lopovlukom u politici".

Na pitanje novinara o mogućnosti formiranja bloka oko SNS i formiranju velike vlade ili formiranju demokratskog bloka, Jovanović je odgovorio da će se onaj ko dobije najveću podršku obratiti predsedniku Republike i formiraće vladu i dodao da "nikada nije učestvovao na toj buvljoj pijaci i da ne učestvuje ni danas".

"Mi smo ti koji ćemo doneti odluku da li ćemo ući u vladu ili nećemo. Od posla koji ta vlada treba da radi ili želi da radi zavisiće i naša odluka", dodao je Jovanović.

Predsednik LDP-a je, govoreći o predsedniku SPS-a Ivici Dačiću, rekao "da postoje samo crveni tajkuni, njegovi direktori javnih preduzeća i privatnih kompanija", navodeći da je "rupa u 'Galenici' 200 miliona evra", dok "'Srbijagas' ima milijardu evra dugova".

Jovanović je naveo da je uvredljivo što lider JS Dragan Marković Palma, koji je koalicioni partner predsednika SPS Ivice Dačića, koji je borac za socijalnu pravdu i protiv organizovanog kriminala, "pravi olimpijski bazen u Jagodini", u kojoj je mnogo ljudi bez posla.

Predsednik LDP-a je rekao da je lider Nove demokratske stranke Boris Tadić bio nesposoban," pa se u politiku posle dve godine vraća, ne kao bivši predsednik, nego kao osvetnik u ratu sa svojom strankom i sa svima koji nisu spremni da mu ljube papuču".

"Šta bi Zoran Đinđić rekao za Borisa Tadića koji Đinđićevu ženu stavlja na prvo mesto poslaničke liste", upitao je Jovanović.

Jovanović je najavio da sutra 12. marta na godišnjicu Đinđićevog ubistva neće biti predizborne kampanje LDP i da će svako moći da učestvuju u šetnji koja će tim povodom biti organizovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: