Nestali avion ostaje misterija

Malezijski šef civilnog vazduhoplovstva kaže da je slučaj nestalog aviona MH370, sa 239 osoba, prava misterija bez presedana, prenosi BBC.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.03.2014.

07:31

Default images

Azarudin Abdul Raman kaže da zvaničnici Malezije nisu isključili mogućnost kidnapovanja aviona, s obzirom na to da je on jednostavno nestao sa radara. On je dodao i da još nije potvrđeno da je ono što je pronađeno u Vijetnamskom moru pripadalo nestalom avionu.

Podsetimo, avion Malezija erlajnsa MH370 nestao je s radara pre skoro tri dana na letu od Kuala Lumpura ka Pekingu, dok je u njemu bilo 239 ljudi. Porodicama i rođacima putnika rečeno je da se pripreme na najgore.
Beta-AP
Azarudin Abdul Raman rekao je novinarima u Kuala Lumpuru da "nažalost" do sada nije nađeno ništa za šta se može tvrditi da je deo nestalog aviona. On je dodao da su intenzivirani napori da se pronađe avion, kao i da će potraga trajati koliko god je potrebno. "Svakog sata, svakog sekunda tragamo po svakom metru mora", rekao je Raman.

BBC javlja da u potrazi za nestalim avionom učestvuju 40 brodova 34 letelice iz devet različitih država, koje su pritekle u pomoć.

Za sada postoje dve teorije o tome šta se dogodilo sa avionom. Rojters je ranije objavio nezvanična saznanja da se fokus istrage o letu MH370 usmerava ka mogućnosti da se letelica raspala tokom leta. "Činjenica da nismo pronašli nikakve ostatke aviona upućuje na to da se letelica možda raspala na visini od oko 10 kilometara", rekao je za Rojters izvor blizak istrazi.

Spekulisalo se i o mogućnosti terorističkog napada, s obzirom na činjenicu da je na letu bilo više osoba sa ukradenim pasošima, zbog čega se u istragu uključio i Interpol.

Malezija proširila oblast potrage za avionom

Malezija je proširila oblast potrage za avionom koji je nestao na liniji Kuala Lumpur-Peking, pošto ni posle više od dva dana istrage u moru nije pronadjen nijedan potvrdjeni trag ostataka letelice, rekao je danas zvaničnik malezijskog civilnog vazuhoplovstva.

"Oblast potrage je proširena u Južnom kineskom moru", saopštio je načelnik Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Adžarudin Abdul Rahman, a prenosi AFP.

On je dodao da, pored toga što tragaju u vodama izmedju Malezije i Vijetnama, vlasti takodje pretražuju kopneno područje u Maleziji i priobalni deo na zapadu zemlje.

Avion "Malezija erlajnsa" koji je prevozio 239 putnika i članova posade nestao je u subotu ujutro sa radara bez traga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: