"SPS politička alternativa Vučiću"

Lider SPS Ivica Dačić izjavio da je teško sada govoriti kako će biti formirana Vlada Srbije, kao i da su oni politička alternativa Aleksandru Vučiću i SNS.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 10.03.2014.

19:08

Default images

Dačić je gostujući na RTV rekao da kod nas nema nikakve ideologije i da zato svako može sa svakim u koaliciju, a da su izbori u Srbiji davno izgubili smisao i bira se između toga ko nam se dopada kao lider.

On je ocenio da je teško govoriti kako će biti formirana vlada Srbije, ali i da je normalno da prvo razgovaraju međusobno SNS i SPS, jer smatra da će te dve stranke imati najveći broj glasova.

Na pitanje da li će SNS prvo sa njima razgovarati, Dačić je rekao da je to pitanje za naprednjake, a na konstataciju da SNS i SPS imaju različite poglede, na primer na MMF, solidarni porez...rekao da ne smatra da je to politički problem za formiranje vlade.

Dačić je, komentarišući izjave lidera NDS Borisa Tadića da nije hteo sa njim da pravi vladu, podsetio da je Tadić izgubio na izborima i napomenuo da "Tadić ne zna šta radi".

Govoreći o stanju u bezbednosnom sistemu, Dačić je istakao da je potrebno da se izvrši korenita reforma sektora bezbednosti, kako bi se napravio sistem koji bi funkcionisao bez obzira ko je na vlasti.

Na pitanje da li je razmišljao o podnošenju ostavke iz moralnih razloga, kada je reč o aferi u koju je navodno umešan njegov nekadašnji šef kabineta Branko Lazarević, Dačić je rekao da je o tome razmišljao, ali da bi podnošenjem ostavke priznao da je kriv.

"Meni su tom aferom pretili svih ovih godina. Problem je u tome da vidim da li tu zaista postoji nešto što je zaista realno. O tom potezu sam razmišljao odavno, ali da sam podneo ostakvu, priznao bih da sam kriv", rekao je Dačić.

SPS: Izbori će pokazati da koalicija nikada nije bila jača

Poslanički kandidati i stranački funkcioneri Socijalističke partije Srbije istakli su danas u Prijepolju da koalicija koju predvodi lider SPS Ivica Dačić nikad
nije bila jača i da će rezultati izbora to i pokazati.

"Da se Ivica Dačić istom energijom sa kojom se bavio drugim pitanjima posvetio rešavanju problema nezaposlenosti, stanje u Srbiji bi bilo daleko bolje. Ali imali smo period u kome je bilo značajnije da se Srbija uključi u evropske tokove, a kad smo to ostvarili, sledi bavljenje ekonomskom problematikom", rekao je Petar Škundrić na tribini održanoj u Prijepolju.

On je dodao da će se koalicija SPS-PUPS-JS i posle izbora boriti za interese radnika, studenata i penzionera.

Članica Izvršnog odbora PUPS Vera Paunović je rekla na skupu u Prijepolju da je to jedna od stotinak opština u Srbiji u kojoj jedini redovni prihod dolazi od penzionera.

Kako je navela, zato je zadatak koalicije na čijoj je listi, da sa istom energijom nastavi da se bori za interese najstarijih sugrađana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: