Vučić: DS hoće ukrajinski scenario

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ponovo je večeras optužio čelnike opozicione Demokratske stranke da prizivaju ukrajinski scenario u Srbiji.

Izvor: B92

Nedelja, 09.03.2014.

22:54

Default images

Vučić je naveo da nikome neće dozvoliti da na vlast dođe "ni motkama, ni puškama, ni snajperima".

Vučić je gostujući na televiziji Pink, često prekidan aplauzima gostiju u studiju, optužio funkcionere DS Dragana Đilasa i Borislava Stefanovića da prizivaju bosanski, odnosno, ukrajinski scenario u Srbiji.

Prema njegovim rečima, moguće je da se svi na političkoj sceni u jednom trenutku ujedine protiv SNS.

Vučić nije direktno odovorio na pitanje ko su to oni, ali je kazao da treba obratiti pažnju na to ko, pored SNS, u kampanji sme da priča protiv vlasnika Delte Miroslava Miškovića i kazao da su to jedino učinili predstavnici Nove demokratske stranke Boris Tadić i Miodrag Rakić.

Prema njegovim rečima, negativne scenarije u Srbiji prizivaju i pojedine političke stranke, ali i ekstremistički pokreti, te zato nisu nimalo slučajni napadi na pojedine medije. "Imate izbore 16. marta i SNS će prihvatiti svaki rezultat, ali da batinanjem i puškama dolazite na vlast, taj film nećete gledati u Srbiji", rekao je Vučić.

Član DS i savetnik bivšeg predsednika Srbije Nebojša Krstić je rekao da je član DS 24 godine i da se ta partija nikada nije zalagala za nasilje.

Krstić je kazao da su možda pojedine izjave "trapavo date", ali da je sasvim siguran da niko iz DS ne zagovara nasilje.

On je ocenio da je i Vučićeva SNS odgovorna za širenje atmosfere nasilja prema političkim protivnicima.

"Evo i danas je izdato vaše saopštenje sa jednim militantnim tonom", rekao je Krstić i naveo da se tako stvara atmosfera nasilja.

SNS je ranije danas saopštila da je osnov politike Dragana Đilasa i DS mržnja prema Aleksandru Vučiću.

Naprednjaci su u tom saopštenju naveli da je jedini cilj DS da zajedno sa ekstremističkim organizacijama u Srbiji i tajkunima stvara nezadovoljstvo, pokušava da kreira nemire i ugrozi stabilnost Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: