Đilas: Vlast obećava besmislice

Predsednik DS Dragan Đilas kaže da je Srbiji potrebna demokratska vlast koja ne koristi svaku priliku da napadne opoziciju i ne govori joj da mrzi svoj narod.

Izvor: Beta

Nedelja, 09.03.2014.

19:10

Default images

Đilas je na konvenciji demokrata u Kragujevcu rekao da ga je danas Aleksandar Vučić optužio za ekstremizam jer, navodno, priziva ukrajinski scenario i naveo da bi Vučića trebalo da bude sramota zbog te izjave.

"Ova stranka nikada nije pozivala na rušenje i ekstremizam, ova stranka uvek je bila stranka pristojnih ljudi, koji se rečima i delima trude da naprave drugačiju klimu u društvu", rekao je Đilas i dodao da Demokratska stranka neće da ćuti dok svi ostali ćute.

Kako je rekao, vlast je izbore dobila na lažnim obećanjima, a da su nova Mercedes i Beograd na vodi. On je političkim protivnicima poručio da prestanu da obećavaju besmislice.

"I dalje se obećava i priča o teškim merama i reformama. Pitam da nam kažete jednu jedinu tešku meru i reformu koju predlažete, a ako je dobra, mi ćemo vas podržati u tome", dodao je on.

Prema rečima Đilasa, Srbija, uz Fijat, mora da razvija energetiku, prehrambenu industriju i poljoprivredu i mora da ulaže u obrazovanje.

"Srbija se gasi, nije bolesna od raka, kako kaže Vučić, nego se gasi", rekao je Đilas i naveo da je u januaru isplaćena za 15 odsto manja plata nego što je trebalo, da su za šest odsto niži lični dohoci nego u januaru prošle godine, a država se za samo 45 dana ove godine zadužila za novih 45 miliona evra.

"Umesto 600 miliona evra, koliko ova vlast planira za otpuštanje ljudi, bolje je da u 30 gradova po 20 miliona uložimo u poljoprivredu", rekao je Đilas i dodao da Srbija može da bude konkurentna ako izvozi hranu.

Đilas je poručio da danas u Srbiji postoji samo jedna Demokratska stranka i to je, kako je rekao, ona ista od pre 24 godine.

"Nema druge Demokratske stranke, ne može da bude zelena, jer je Demoktastska stranka žuta", ponovio je Đilas i dodao da je "i predsednik Demokratske stranke žut i zamenik je žut".

On je rekao i da Demokratska stranka može da bude prva u vladi ili prva u opoziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: