Irak: Poginule 42 osobe

Najmanje 42 osobe su poginula danas u više bombaških napada u središnjem delu Iraka i sukobima kod grada Faludže koji kontrolišu ekstremisti.

Izvor: Beta

Četvrtak, 06.03.2014.

23:15

Default images

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za niz bombaških napada koji je počeo popodne, ali ti napadi - od eksplozija automolila bombi, do postavljanja eksplozivne naprave na pijaci, imaju obeležja sunitskih pobunjenika i Al Kaide, navodi agencija Asošijetid pres.

U jugozapadnom delu Bagdadu je u eksploziji automobila bombe ubijeno sedam ljudi, dok je 17 ranjeno. U eksploziji u kafiću u četvrti Sadr su poginula četiri čoveka, dok je ranjeno 15 ljudi. U eksploziji u trgovačkoj ulici u centru su poginule tri osobe a ranjeno 13 ljudi, dok je u eksploziji blizu zaštićene Zelene zone takodje ubijeno tri čoveka. Još dve osobe su ubijene u eksploziji na jugu grada.

U mestu Hilah na oko 95 kilometara od Bagdada, u ekspoziji automobila bombe je poginilo devet civila, a ranjeno 28 ljudi, navodi policija.

Policija navodi da su u mestu Iskandarijah u eksploziji ubijene četiri osobe, dok je ranjeno 10. Četiri civila su u eksploziji bombe poginule i u Mišadu na oko 30 kileomata severno od Bagadada.

U sukobima ko Faludže izmedju esktremista i iračkih snaga je poginulo najmanje pet ljudi, dok je ranjeno 13.

Nasilje u Iraku je u porastu od prošle godine, a izazvano je, izmedju ostalog, nezadovoljstvom sunitske manjine, koja tvrdi da je pod pritiskom vlade šiita Nurija Al Malikija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: