Čuvari Aušvica pušteni na slobodu

Trojica muškaraca koji su osumnjičeni da su bili čuvari u logoru smrti Aušvic pušteni su iz pritvora, ali tužioci navode da se istraga protiv njih nastavlja.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.03.2014.

19:27

Default images

Portparolka tužioca u Štutgartu Klaudija Kraut saopštila je da je jedan od osumnjičenih (92) danas pušten na slobodu, s tim da je morao da plati kauciju i da preda pasoš, dok su ostala dvojica, 94 i 88 godina starosti, pušteni iz pritvora prošle nedelje, preneo je AP.

Kraut je rekla da njena kancelarija nije uložila prigovor pošto istraga ne iziskuje da njih trojica budu u pritvoru.

Sva trojica osumnjičenih stavljeni su iza rešetaka u februaru nakon što su tužioci saopštili da postoje značajni dokazi na osnovu kojih bi oni mogli da budu optuženi kao saučesnici u ubijanju dok su služili kao čuvari u Aušvicu.

Prema rečima portparolke Kraut, "te pretpostavke nisu izmenjene".

Trojica osumnjičenih su među 30-ak čuvara ozloglašenog nacističkog koncentracionog logora koji su pod istragom u Nemačkoj, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: