"Učenica se povredila iz straha"

Jedna učenica novosadske OŠ “Jožef Atila” nanela je sebi površinske posekotine, jer se uplašila reakcije roditelja posle roditeljskog sastanka, kažu u školi.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.03.2014.

21:26

Default images

U medijima se radnije pojavila informacija da su dve učenice sedmog razreda škole ''Jozef Atila'' prošle sedmice pokušale da u školskom toaletu žiletima iseku vene, ali su na sreću sprečene u tome, potom zbrinute u Dečjoj bolnici i puštene na kućno lečenje.

''Škola je preduzela sve neophodne mere zaštite, odnosno obavešteni su školska uprava, MUP, Centar za socijalni rad, Gradska prosvetna inspekcija, Hitna pomoć i Klinički centar”, navedeno je u saopštenju škole koje je dostavljeno Tanjugu.

Tim za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, preduzeo je nakon hitnog sastanka, mere zaštite koje podrazumevaju negu i plan podrške učenicima koji su vršili, doživeli i bili očevici nasilja, pojačan vapspitni rad sa odeljenjem i savetodavni rad sa roditeljima.

“To je prvi put da se u našoj školi dešava incident ovog tipa”, ističe se u saopštenju i navodi da su preduzeli sve mere, zahvaljujući kojima u školi nema nijednog konzumenta narkotika, niti nekoga ko preprodaje psihoaktivne supstance.

Unutar škole uspešno funckioniše sistem bezbednosti koji čine Agencija za obezbedjenje, školski policajac, dežurni nastavnici, dežurni učenici, pomoćno-tehničko osoblje i tim za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Osnovna škola “Jožef Atila” je inicijator i prvi realizator projekta “Bezbedna škola-školska patrola”, čime je postala prva škola u Srbiji koja je ušla u taj projekat, navedeno je u saopštenju.

Iz novosadske Gradske kuće je najavljeno da će gradonačelnik Miloš Vučević, zajedno sa direktorom policije Miloradom Veljovićem i načelnikom Policijske uprave u Novom Sadu Stevanom Krstićem posetiti u petak Osnovnu školu “Jožef Atila”.

Oni će sa direktorom škole, stručnim saradnicima i predstavnikom Saveta roditelja razgovarati o bezbednosti učenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: