Lazarević:Neću biti svedok saradnik

Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra policije rekao da je tokom iskaza o aferi "Šarić" govorio istinu, da nije nikoga štitio i da ne planira da beži.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.03.2014.

08:53

Default images

''Ni sa kim se nisam dogovarao, niti tražio povlašćeni položaj. Nikoga nisam štitio. Izneo sam istinu'', rekao je Lazarević za današnje ''Novosti'' govoreći o svojoj ulozi u aferi ''Šarić'' .

Lazarević je rekao da je načelniku Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije obećao da će se u zakazano vreme pojaviti na saslušanju, što je i učinio, i da ga je iznenadilo što su mu oduzeli pasoš, jer ne namerava da beži iz zemlje.

Lazarević, nekadašnji šef kabineta ministra policije Ivice Dačića i otpravnik naše ambasade u Atini, osumnjičen je, podsećaju "Novosti", za odavanje službene tajne narko-klanu Darka Šarića.

On izričito odbija spekulacije da je napravio tajni dogovor sa tužilaštvom, po kojem bi trebalo da se pojavi kao zaštićeni svedok u aferi koja već mesecima potresa Srbiju.

Na pitanje da li mu je čudno što mu posle saslušanja nije određen pritvor, s obzirom na to da je osumnjičen za teško krivično delo, Lazarević je odgovorio da mu je čudno što mu je tužilac oduzeo pasoš i uskratio mu pravo kretanja.

Lazarević je naglasio i da dolazak na saslušanje nije odlagao nijednom i da mu je bilo u interesu da što pre dođe i "skine ljagu sa svog imena".

On je rekao i da se najviše brine za bezbednost svoje porodice i da je njegovoj supruzi, krajem 2008. prećeno telefonom, uz pominjanje njegovog imena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: