Oprezno vozite, vlažni putevi

Na najtopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima i državnim putevima u Srbiji vozačima se zbog vlage na kolovozu savetuje oprezna vožnja.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.03.2014.

08:11

Default images

Kako je saopštilo jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije", kolovozi su vlažni na autoputevima Granični prelaz Horgoš - Feketić, Feketić - Novi Sad - most Beška, Dobanovci - Niš, Niš - granica sa BJR Makedonijom i Beograd - Pančevo.

Kolovozi su vlažni i na državnim putevima prvog prioriteta Ovčar Banja - Čačak - Adrani (Kraljevo), Uzići - Požega - Asanovac, Bačka Palanka - Veternik, B. Karađorđevo - Srpska Crnja, Petrovaradin - Irig (i druga traka), Slatina - Valjevo - Podbukovi, Bačevci - Kosjerić - Požega - Arilje - Divljaka i Gornji Milanovac (Svračkovci) - Čačak.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara teritoriji Kruševca, Užica i Ivanjice.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice.

Na području Vranja ima pojava sitnih odrona dužz nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima, a vidljivost je smanjena zbog magle.

Na području Zaječara ima pojava sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najviše ih ima na putu duž Dunava i u svim većim klisurama.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i ukazuje da je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a leda ima na putnim pravcima Vladičin Han - Strazimirovci (granični prelaz) i Svođe - Ribarci (granica SR/BUG).

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima, gde je obavezna zimska oprema, Aleksandrovac - Grčak - Drenska klisura, Brzeće - Kopaonik (Jaram) i Stanišinci - Dobre vode (Goč).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: